Ще изплатят извънредния труд на загиналия пилот Валентин Терзиев

15:25, 05 ное 21 25 1893 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат изплатени. Това съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Подполковник Терзиев загина на 9 юни при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел в нощни условия край Шабла.

Жената на пилота - Димитрина Попова, заведе дело от името на сина му за неизплатени суми. Искът е за близо 70 хиляди лева заради три хиляди часа извънредни дежурства и според Димитрина Попова това се случва на абсолютно всички пилоти, които носят бойните дежурства, когато напускат системата.

Синът на загиналия военен пилот съди авиобаза „Граф Игнатиево“

Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов каза, че „всичко, което се полага на подполковник Терзиев ще бъде изплатено, съгласно нормативната ни база“. И не отрече, че това е казус и за другите военни, предаде БНР.

„Когато има ограничен брой пилоти, които са достигнали до такава натренираност да носят бойни дежурства, естествено е, че ограниченият кръг прави невъзможно компенсирането на извънредния труд във времето и се натрупват по този начин доста компенсации. Командирите търсят начини за компенсиране, финансово, но нормативната ни база не позволява в момента на военнослужещи… затова се трупат компенсации във времето", заяви още Евтимов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама