Христо Иванов: Трябва да започнем с излекуването на българската държавност

09:25, 06 ное 21 / Избори 2в1 25 1516 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Политическата криза е израз на дълбока системна криза на българската държавност, защото е заразена от системна корупция. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред БНТ, съобщиха от обединението.

По думите му кризите за България в момента са няколко, но трябва да започнем с излекуването на българската държавност. Според него е въпрос на национална битка партиите да подкрепят призива „Нито глас за Пеевски”, за да могат да се решат всички останали проблеми.

България може да бъде амбициозна, горда страна, в която държавата помага на хората и работи за тях, но трябва да излекуваме българската държавност, да спрем корупцията и несправедливостта. Трябва да осигурим прилагането на закона еднакво за всички. Можем да го направим. Ще бъде по-трудно, отколкото си мислим, и в същото време много по-лесно, отколкото се страхуваме, защото това е нашата страна”, каза Иванов.

Иванов осмя Борисов: Сбърка Данте с Шекспир и сътвори „Божествена комедия“ от тъпотии

Съпредседателят на „Демократична България” смята, че правителство трябва да има, но не какво да е, а такова, което ще донесе промяна. Според него ГЕРБ и ДПС обричат избирателите си на политическа изолация. „ДПС подскачат като ужилени, защото за първи път в историята на прехода наистина изглежда, че ще можем да им откажем участието през задния вход във властта. Затова е много важно хората масово да излязат и да гласуват”, каза той.

В коментар за пандемията от Covid-19 Христо Иванов припомни, че още миналата есен „Демократична България” настояваше за информационна кампания и амбициозен план за ваксинация, но предложението беше отхвърлено. „Единственото дългосрочно решение, с което разполагаме и което може наистина да започне да решава този тежък проблем, е ваксинирането . Ние трябва доброволно, убедено и информирано да го правим. Covid няма да изчезне просто така, както се появи”, каза той.

Иванов изтъкна, че освен съдебната реформа, сред приоритетите на „Демократична България” е и дигитализацията и модернизацията на страната. „Тази тема ни преследва, защото така и не си направихме съдебната реформа и има хора в България, които са абсолютно недосегаеми за правосъдието. В последния доклад на държавния департамент за инвестиционната привлекателност на България думата „корупция” се споменава 24 пъти. Темата за съдебната реформа сама се връща в нашия живот”, каза той.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Борис 18:04, 07 ное 21

Точно Иванов като слуга на чужди интереси няма право да говори за държавност, която той опорочава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама