Радев: Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и чужди

13:17, 06 ное 21 / Избори 2в1 25 1481 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Християнската любов е по-силна от смъртта, затова нека днес се поклоним пред духа на всички онези близки хора, които телом не са сред нас, но ние винаги ще носим в сърцата си. Това заяви президентът Румен Радев, след като днес, на Архангелова задушница, участва във военен ритуал – панихида за всички загинали български воини.

Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили почете паметта и отдаде признателност на военнослужещите ни, дали живота си за България, съобщиха от президентството.

„Днес почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението“, заяви Румен Радев и припомни стих на поета Димчо Дебелянов: „Мъртвият не ни е враг!“.

Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, а човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, допълни президентът Радев.

По повод Архангелова (мъжка) задушница заупокойна панихида отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. В ритуала в София участваха министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи. В ритуала участие взеха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама