Голямото пиле се ваксинира, Байдън го похвали

15:31, 08 ное 21 / Свят 25 1666 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на САЩ Джо Байдън похвали детския телевизионен герой от „Улица Сезам” Голямото пиле за това, че е се е ваксинирало срещу новия коронавирус.

„Днес бях ваксиниран срещу Covid-19! Крилото ме боли малко, но това ще даде на тялото ми допълнителна защита, която ще поддържа мен и другите здрави“, се казва в публикация на пернатия герой в Twitter на страницата на популярната детска телевизионна поредица.

Браво, Голямо пиле! Ваксинацията е най-добрият начин да запазите всички около вас в безопасност, коментира американският президент по повод тази публикация.

Covid-19 по света: САЩ отвори границите си само за ваксинирани

Въпреки това, не всички във Вашингтон бяха много щастливи от съобщението на Голямото пиле. Например републиканският сенатор Тед Крус (от Тексас) го обвини в пропаганда, насочена към малките деца. Правителствена пропаганда <...> за вашето 5-годишно!, написа законодателят на страницата си в Twitter.

На 3 ноември американският медицински регулатор разреши ваксинацията на деца на възраст 5-11 години с ваксина, произведена от американската компания Pfizer и германската BioNTech. Както беше съобщено по-рано от Джеф Зинтс, координатор на програмата за контрол на коронавируса в Белия дом, мащабните ваксинации за тази възрастова група деца ще започнат през новата седмица, предаде БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама