Послания на учители ще вдъхновяват столичани

16:12, 08 ное 21 / София 25 1640 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес жителите и гостите на София ще могат да разгледат и да се насладят на вдъхновяваща фотоизложба в градина „Кристал”, състояща се от 13 фотографии на учители, техните лични истории и мотивиращи послания.

Изложбата носи името „Всеки урок има силата да променя”, създадена е от екипа на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” и е реализирана с подкрепата на Столична община. Събитието е своеобразно продължение на седмицата на народните будители, която всяка година се провежда в Частно основно училище „Цар Симеон Велики“ и е посветено на съвременните будители - учителите.

Техните фотографии улавят процеса на работа както в основното училище, така и в новата гимназия по природни науки и предприемачество „Асен Йорданов“, която също е част от образователния комплекс.

Снимки: Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” 

Изложбата беше открита от създателя на комплекса д-р Росица Врабевска, която сподели: „За мен е чест образователните ни структури да се свързват с учители като нашите - отдадени на професията, работещи с хъс и високо ценени от учениците. Вярвам, че те ще оставят траен отпечатък в съзнанието на възпитаниците ни, а изложбата е един от начините да им кажем голямо „Благодаря“ за всичко, което правят“.

Д-р Милен Врабевски в „Политкаст“: Политическата класа сякаш нарочно не работи за България

Изложбените пана изобилстват от позитивни послания на учители, някои от които специално са се върнали от чужбина, за да работят в полза на българското образование.

Един от цитатите в изложбата гласи: „Предизвиквам децата да ми задават въпроси. Ако се затрудня с отговора, значи съм успял да ги науча не какво, а как да мислят”.

Фотографиите ще останат в столицата през следващите две седмици.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама