„Политкаст“ еп. 17: С оптимизъм за България

10:30, 09 ное 21 / Политкаст 25 1832 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Ако имате нужда от зареждане с доза оптимизъм и позитивизъм, както и да се докоснете до историята на някои успели българи, които придават добавена стойност на средата около тях, то тогава книгата „Хората, които променят България: Вдъхновение в 30 истории“ на Даниел Пенев е подходящо за вас четиво.

Книгата представя една различна перспектива за това как можем да гледаме на България, извън характерния негативизъм, песимизъм, самобичуване, апатия и пасивност. В четивото ще намерите 30 кратки разказа за пътя и философията на някои предприемачи, пионери, активисти, общественици, създатели и изобщо хора с енергия и оптимизъм. Това, което обединява всички представени хора в книгата е, че освен видимо удовлетворени от себе си, с дейността си те са полезни за околните и за обществото.

Ще прочетете за бизнеси, платформи, социални каузи, организации и сдружения, които по всяка вероятност сте чували неведнъж, но не сте знаели кой стои зад тях, каква е тяхната история и как са се развили до това, което са днес. Същевременно е доста вероятно да не сте чували за повечето от хората в книгата и именно в това за мен е част от ценното послание.

Голяма част от участниците в книгата са учили или живели в чужбина и в последствия са намерили своята причина да се върнат. На други пък не се е налагало да напускат Родината и от рано са намерили своята причина да останат. В книгата ще намерите и много уроци по съвместна работа и взаимопомощ, добротворчество, предприемачество, преследване на цели, лични истории и т.н.

Четивото подсеща, че да работиш и да се инвестираш в България може да бъде в пъти по-удовлетворяващо отколкото навън, като това, разбира се, много зависи от сферата, в която даден човек иска да се развива...

Цялото представяне на книгата можете да чуете от връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама