Защо се будим с главоболие?

07:30, 12 ное 21 / Любопитно 25 2979 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Събуждането с главоболие е често срещано явление и в повечето случаи няма за какво да се притеснявате. Важно е обаче да знаете кога симптомите трябва да бъдат проверени и какво можете да направите, за да ги предотвратите. 

Най-ефикасните природни продукти срещу главоболие

Защо се събуждате с главоболие?

Според Скот Макдугъл от „Independent Pharmacy“ събуждането с главоболие може да започне дори в почивния ви ден. А това може да има отрицателно въздействие върху останалата част от деня. Една от най-честите причини за сутрешно главоболие се дължи на махмурлук, но има и редица други, като здравословни проблеми, свързани със съня и лекарства. За щастие има и различни решения за сутрешно главоболие. 

Честите промени във времето причиняват главоболие

Алкохолът е добре известен с това, че причинява сутрешно главоболие. Това ви кара да изпитате дехидратация, като главоболието е един от най-честите странични ефекти, когато тялото ви не получава необходимата вода“, обяснява той пред в. „Мирър“.

Събуждането, за да отидете до тоалетната през нощта, също е основателна причина да ви боли глава. Това може да причини загуба на течности и като такава да доведе до лека форма на дехидратация. А проблеми като нарушения на циркадния ритъм, безсъние, хъркане, сънна апнея, скърцане със зъби (бруксизъм) и прекомерен сън също могат да нарушат модела ви на сън и да ви накарат да се събудите с главоболие.

Лекарствата често могат да бъдат основната причина за събуждане с главоболие, дори тези, които приемате за възпалена глава. Някои от медикаментите, които могат да доведат до сутрешно главоболие, включват лекарства против тревожност, аспирин, парацетамол, нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), опиоиди и триптани“, твърди Макдугъл, цитиран от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама