Христо Иванов и Атанас Атанасов подадоха оставки

17:08, 15 ное 21 / Избори 2в1 25 1275 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Христо Иванов подава оставка като председател на „Да, България“. Той освобождава поста след сериозния изборен спад, който „Демократична България“ регистрира на вота вчера.

Постовете си освобождават и всички в Изпълнителния съвет на „Да, България“. Утре свикват Национален съвет на партията, на който да се насрочи конференция за избор на ново ръководство и да се обсъди накъде ще се развива „Да, България“. 

Според резултатите от момента „Демократична България“ регистрира подкрепа от 5.92%, което й отрежда шестото място. На изборите през юли обединението спечели 12.64%, а през април 9.45%. 

Иванов заяви, че резултатът е „изключително лош“ и не може да бъде оценен по друг начин освен като „много сериозен удар“ и знак за оттегляне на доверието от обединението. „Причините за това са много и трябва да бъдат анализирани, но трябва и да се носи отговорност“, каза той.

По-късно оставката си подаде и другият съпредседател на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов като председател на партията си „Демократи за силна България“.

„Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа той във Facebook. 

Атанасов обяви, че ще свика Национално събрание на ДСБ за избор на председател и национално ръководство. „В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на „Демократична България“ сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито. Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на „Демократична България“ за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор“, написа още Атанасов.

Оставки подават и лидерите на „Зелено движение“ Владислав Панев и Борислав Сандов, които са част от обединението. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 18:52, 16 ное 21

И толкова не заслужаваха тези нищоправци, да си ходят и да не се връщат повече!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама