Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори

10:26, 17 ное 21 / Избори 2в1 25 1098 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори. Тя ще приключи в 23.59 часа на 19 ноември, 24 часа преди изборния ден.

На проведените на 14 ноември избори няма избрани президент и вицепрезидент, тъй като в гласуването не са участвали повече от половината избиратели и никой от кандидатите не е получил повече от половината действителни гласове.

Окончателно: ПП печели парламентарния вот, Радев води със 700 000 гласа

Когато никой от кандидатите в изборите за президент и вицепрезидент не е избран на първия тур, ЦИК определя първите две кандидатски листи, получили най-голям брой гласове, и насрочва нов избор.

Така на балотаж в неделя едни срещу други ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.

Радев и Герджиков в предизборен дебат на 18 ноември

„Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, издигнати от инициативен комитет, получили 1 322 385 действителни гласове, и Анастас Георгиев Герджиков и Невяна Михайлова Митева-Матеева, също издигнати от инициативен комитет, получили 610 862 действителни гласове. Новият избор за президент и вицепрезидент на републиката да се произведе на 21 ноември“, обяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от БНР.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама