Крум Зарков не отхвърли възможността да се кандидатира за лидер на БСП

08:37, 18 ное 21 / Политика 25 1472 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП. Така Крум Зарков отговори на въпроса дали той ще бъде наследник на Корнелия Нинова на челното място на левицата.

Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали ще се кандидатирам за поста, когато започне съответната процедура“, каза той в ефира на bTV.

По думите му по-важното в ситуацията е съставянето на правителство и чак тогава възстановяването на левицата.

Корнелия Нинова подаде оставка

Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП. Според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев“, посочи той и допълни, че действията на „Продължаваме промяната“ са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е било правилно.

„След президентските избори, от понеделник трябва да работим за стабилно правителство“, подчерта Крум Зарков и уточни, че преговорите за кабинет и екипът от левицата, който ще участва, зависят от Националния съвет на БСП.

„Те ще дадат съответния мандат на който преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях“, каза още Зарков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама