Полетяха домати към турското посолство

18:00, 18 ное 21 / Избори 2в1 25 2344 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сили на жандармерията и на полицията са пред посолството на Република Турция на столичния булевард „Васил Левски“.

На място има 6 буса на жандармерията, много полиция, кола на пожарната и линейка. Дипломатическата кола е извадена и напусна сградата с двама души вътре. Входът е затворен. 

Рашков: Турция се меси в изборите в България

От пресцентъра на МВР уточниха, че силите на реда са на мястото заради обявен протест срещу намесата на югоизточната съседка във вътрешните работи на България. Акцията е се организира във Facebook под наслов „България на бунт срещу намесата на Анкара в балотажа“. Столична община не е уведомена за протеста и не е ясно точно кой е организатор, пише offnews.bg. 

Малко по-късно пред сградата на дипломатическата мисия се събра множество, участници в него започнаха да замерят сградата с домати. Зазвучаха и патриотични песни. Около 17:25 ч. протестиращите блокираха за кратко бул. „Васил Левски“.

По-рано днес посланикът на Анкара Айлин Секизкьок бе привикана в Министерството на външните работи. Поводът за нея е бил произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители на 14 ноември и във връзка предстоящия втори тур на президентските избори в неделя.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас, обясниха от МВнР.

Българската страна е изразила очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 17:52, 18 ное 21

Ама, това не е посолството. Това е домът на посланика.

2 АнонименБългарин 10:07, 19 ное 21

Българските турци не трябва да гласуват.Дасе вкара закон,защото дпс е терористична и крадлива бандитска партия.

3 Алекс 10:09, 19 ное 21

Не трябва да гласуват бг турците,защото дпс са тумора на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама