Преговорите за правителство вървят много добре

17:35, 21 ное 21 / Политика 25 1736 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Преговорният процес за съставяне на кабинет се развива много добре.  Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, след като гласува на балотажа на президентските избори.

За какъв президент гласуват политиците?

Петков обясни, че разговорите между отделните партии ще се водят от 18 екипа, като по всяка една тема (ресор) ще се търсят общите идеи в стратегиите. Ще се видят и разликите. „Започваме през интересен процес – да видим това, което ни обединява, а не това, което ни разединява“, коментира той и посочи, че общите моменти веднага ще влязат в управленската програма, а там, където има различия – разговорите ще продължат.

„Българската общественост ще има достъп да види как протичат преговорите – всичко ще бъде излъчено онлайн. И се надявам, че тази прозрачност ще даде и допълнителна диалогичност между страните“, отбеляза Петков.

Той подчерта, че позитивният диалог днес ще укрепи бъдещата коалиция утре. „Ще минем толкова детайлно по всички теми, дори да отнеме повече време, това ще даде възможност да нямаме конфликти след това“, коментира Кирил Петков, но не се ангажира с конкретен срок за съставяне на правителство.

Нинова обнадеждена

„Обнадеждена съм от разговорите, които досега имахме с лидерите на другите партии. Имаме принципно разбирателство“, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. „Бюджетът е едно от първите неща, които трябва да дискутираме и да приемем, тъй като през него минават всички политики“, посочи тя.

Тепърва ще разговаряме за министри. Първо решихме да говорим по програмите и да намерим общото. След това ще седнем да разговаряме за личностите, които имат качествата да изпълнят това общо“, каза Нинова и уточни, че по темите Северна Македония и Истанбулската конвенция БСП няма да допусне компромис.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама