Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент

20:24, 21 ное 21 / Избори 2в1 25 2156 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Проф. Анастас Герджиков загуби президентския вот. На пресконференция след обявяването на първите резултати той честити победата на Румен Радев и Илияна Йотова. „Всички се надяваме, че през следващите пет години за доброто на българския народ ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози“, посочи той. Герджиков благодари на всички от щаба си и на партиите и избирателите, които са го подкрепили.

Екзитпол: Румен Радев печели изборите

Ние се кандидатирахме, защото смятахме, че страната има нужда от нас в момент, в който няколко тежки кризи ни измъчват. И най-вече защото се притеснявахме, че демокрацията е в опасност. Няколко неща ни попречиха – това, че през цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили през последните години, в продължение на 40 дни повтаряха само едно: „Вие сте свързани с дадени партии и дадени хора“. Това не е истински дебат“, заяви той.

Вътрешният министър Бойко Рашков беше говорител на предизборния щаб на Радев. Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Това означава, че репресиите на силовите министерства бяха в полза на кампанията на Радев. Вътрешният министър правеше инсинуации на всяка своя пресконференция. На едната заяви, че вотът в Турция ще бъде толкова масов, че ще заглуши българския вот тук. Секциите в Турция обаче се оказаха празни. Опровергаха се твърденията, че гласоподавателите на ДПС ще гласуват за мен, техните гласове се разделиха поравно“, подчерта Герджиков. Като друга инсинуация той определи изказване на Рашков ден преди деня за размисъл, че в СУ са дали пари на една фирма без да свърши работа.

Герджиков обясни, че няма да поеме по пътя на политиката. „Ще се върна в университета, за да продължа работата си като ректор“, подчерта той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:42, 22 ное 21

Няма място и в университета вън на улицата изглежда че е правил нередни неща и искаше да ги прикрие но не успя сега на прокурор

2 Анонимен 20:19, 22 ное 21

Да започнат веднага проверка и ако има нередности да бъде наказан според законите ! Никаква прошка !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама