След балотажа 38 машини са повредени

14:29, 22 ное 21 / Избори 2в1 25 2990 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Повредените на балотажа за президент машини са 38, което представлява 0.3% от общия им брой. Това каза изпълнителният директор на фирмата-доставчик „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„Това е световен рекорд по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от различно естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла“, уточни той в ефира на Нова нюз.

По думите му с провеждането на избори 2 в 1 държавата е спестила около 40 млн. лева.

Относно казуса с изчезналите карти в секция в Бургас той сподели, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана.

Във връзка с допълнителните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от Сиела Норма. Ако наистина няма нужда от допълнителните машини, ще ги върнем, коментира изпълнителният директор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама