Наследници на Gucci съдят Ридли Скот

20:15, 30 ное 21 / Свят 25 2109 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Наследниците на италианската модна къща Gucci заплашиха да предприемат съдебни действия срещу новия филм на Ридли Скот „Къщата на Гучи“, съобщи АФП.

Във филма, който вече набира скорост и фенове, Лейди Гага изпълнява ролята на Патриция Реджани, която беше осъдена за убийството на модния наследник Маурицио Гучи (изигран от Адам Драйвър) през 90-те години.

„Семейство Гучи си запазва правото да предприеме всякакви действия, за да защити името и имиджа си, както и тези на своите близки“, се казва в писмо, подписано от наследниците на основателя Алдо Гучи, публикувано от италианската информационна агенция ANSA.

Филмът е режисиран от британския режисьор Ридли Скот, който е създал някои от най-емблематичните филми през последните 40 години, включително „Blade Runner“, „Alien“, „Gladiator“ и „Thelma and Louise“.

В писмото се казва, че семейството е особено обидено от изобразяването на Реджани – „жена, окончателно осъдена, че е поръчала убийството на Маурицио Гучи... като жертва“. Близките негодуват и срещу факта, че Алдо Гучи и близките му представени като „хулигани, невежи и безчувствени към света около тях“.

Семейство Гучи не е свързано с модната къща от 90-те години на миналия век. В момента луксозната марка е собственост на френската група Kering.

Премиерата на филма беше във Великобритания по-рано през ноември, а на 16 декември ще излезе и по кината в Италия, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама