Започва 19-ото издание на „Българската Коледа“

15:21, 30 ное 21 25 1460 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на „Българската Коледа“ в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение. Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година, е под наслов „Дари надежда на дете в беда“. 

Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2021/2022 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.

„Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни надежда, че заедно можем да направим така, че България да има едно по-добро бъдеще“, заяви държавният глава на старта на тазгодишното издание на благотворителната инициатива. 

Румен Радев подчерта, че „Българската Коледа“ се е превърнала в кауза, която се ползва с огромна обществена подкрепа и доверие. Благотворителната инициатива изостря и общественото внимание към проблемите и политиките към детското здравеопазване в страната.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, 18-ото издание на „Българската Коледа“, посветена на децата с тежки хронични заболявания, събра 1 850 000 лв., с които бяха подпомогнати 500 деца и 27 лечебни заведения от цялата страна.

„Особено сме доволни, че успяхме да осигурим съвременен високотехнологичен апарат – “RED Digital Cаmera”, специално за детското отделение на Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Александровска“, подчерта президентът Радев, цитиран от неговия прессекретариат. Именно от това отделение президентът даде старт на новото издание на инициативата.

Държавният глава изрази надежда, че благодарение на усилията на лекарите и на високотехнологичната апаратура все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, усложнения на по-късен етап от развитието и възможна загуба на зрение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама