Слънчев четвъртък

07:00, 02 дек 21 25 1534 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северните склонове на планините - временно силен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 9° и 14°. Привечер и през нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се увеличава, но все още ще е почти без валежи.

По Черноморието ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0.

В петък увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември: сутрешните там ще надхвърлят 10°, а дневните в източната половина от страната ще достигат 16°-17°. След обяд в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите.

През нощта срещу събота с умерен север-северозападен, а в събота със север-североизточен вятър, застудяването ще обхване по-голямата част от страната. Ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета в Западна и на много места в Северна България дъждът ще премине в сняг; има повишена вероятност за образуване на снежна покривка в планинските райони. До вечерта вятърът ще отслабне, в източните райони ще се задържи от североизток, валежите ще спрат, от запад и облачността ще се разкъса, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама