Големите кавички на седмицата (29 ноември - 3 декември)

13:00, 04 дек 21 / Големите кавички 25 3879 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (25 - 29 октомври)

„В Лигата на конференциите играем много силно във всички мачове. Резултатите са лоши, но играта е много добра. Резултатите не отговарят на играта до този момент. Предпочитам в последните два мача да не играем толкова добре, а да спечелим точки“. Това коментира треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов при заминаването му за Норвегия, където армейците ще се изправят срещу тима на Бодьо в мач от груповата фаза на Лига на конференциите. 

ЦСКА взе една точка в четирите си мача дотук, като тя дойде при нулевото равенство с норвежците в София.

„Опозицията може да продължава да призовава за предсрочни избори. Няма да има предсрочни избори. Да се ходи на избори на всеки 15 или 20 месеца, се наблюдава само в примитивнити племена. Ние управляваме тази страна като модерна“. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред своята управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Той обаче не назова конкретни държави, които визира. През 2018 година обаче самият Ердоган обяви предсрочни избори, избързвайки с година и половина.

Повод за думите му е това, че въпреки страха от репресии, все повече турци излизат по улиците и настояват за оставката на правителството. Цените в Турция не спират да растат, както и недоволството на хората. 

Следващите президентски и парламентарни избори са насрочени за юни 2023 г.

„Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев“каза социалистът Крум Зарков по повод спекулациите, че зад неговата кандидатура за председател на БСП стои президентът Радев.

Той обясни, че се кандидатира за поста, защото последните парламентарни избори са показали, че е нужна промяна в партията. Привърженик е на прекия избор на лидер на БСП от всички членове на формацията.

Зарков уточни, че не е привърженик на Истанбулската конвенция, а смята, че партията се крие зад проблема с конвенецията, за да не се изправи пред по-сериозните. „Струва ми се, че автентична лява партията, каквато трябва да бъде БСП, има много по-важни проблеми, с които да се заеме в една страна, раздирана от бедност… Т. нар джендър мания, в която се бориш срещу измислени врагове, за да не се изправиш срещу истинските, които са бедността, неравенствата и корупцията, играеше години наред ролята на димка“, коментира социалистът.

Скрих се от екрана, но вирусът остана“. Това заяви директорът на ВМА и бивш началник на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

Не се срамувам от нито едно свое действие, но малко съм разочарован от ниските нива на ваксинация у нас“, каза още той и обясни, че е престанал да се появява публично, просто защото не отговаря пряко за мерките в щаб или друг орган.

Изтъкна, че не желае появяването му да се свързва с негативни реакции в обществото. Заяви, че винаги се е опитвал да говори професионално и то на базата на доказани научни публикации. „Щом едно нещо е доказано и е публикувано в сериозни списания с доказателства, значи мога да го кажа на широката публика. Това, че това е довело до безпокойство у много хора – да, но това е истината. Щом смятат, че ген. Мутафчийски е носител на COVID-19, нека се скрие ген. Мутафчийски. Но за съжаление, това не даде добър резултат, защото COVID-19 не изчезна“, посочи той.

Не съм допускал да се водят с мен разговори за влизане в политиката. Когато съм казал, че това не е за мен - означава, че не е за мен. Всеки човек трябва да си тежи на мястото. Един от проблемите у нас е, че много хора не си знаят мястото“, заяви Мутафчийски на въпрос канен ли е бил да се включи в политиката. И намекна, че новоизбраните депутати трябва да влязат в Народното събрание със зелен сертификат, защото следва да са „еталон за обществото“.

„Вчера уважаемият министър на финансите коментира размера на пенсията от 490 лева - чудесно, добра новина за всички пенсионери. Министерството на финансите го опроверга няколко часа по-късно с 430 лв. Кое от двете е вярно? Досега бях виждал жена да коригира мъжа си, но не и министерство - министъра си. И тук питаме – кой командва министерството на финансите?". Това попита зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като стана ясно, че има разминаване в оповестения размер на минималнапенсия в готвения от служебния кабинет Бюджет 2022.

И добави, че от преговорите за управление в долетяла цифрата от 420 лв. за минималната пенсия. „А, обяснете ми - кой бюджет ще гледа Народното събрание - бюджета на министъра, на Министерство на финансите или на мола?“, попита Дончев.

„Подобно замеряне с числа, подобно на сватбарско надвикване, обижда хората“, коментира той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама