Лекарският съюз разследва доц. Мангъров за неверни твърдения

17:37, 05 дек 21 25 1852 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският лекарски съюз (БЛС) ще търси сметка на инфекциониста  доц. Атанас Мангъров за разпространяването на неверни твърдения за Covid-19. 

Доц. Атанас Мангъров ще бъде разследван по сигнал на негов колега, а обвинението е, че инфекционистът нарушава основни текстове от Кодекса за професионална етика на лекарите в България, пише „Клуб Z“.

Сигналът на д-р Петър Петров е базиран на интервю на Мангъров от 2 ноември пред радио „Фокус“, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицан, глобен с 1 до 5 минимални заплати, и дори да бъде заличен от лекарската колегия за 3 месеца до година.

Междувременно днес имунологът присъства на съвместен брифинг с лидера на ПП „АБВ“ Румен Петков. По повод писмото на Лекарския съюз, Петков заяви, че „този съюз трябва да бъде закрит“: „Тръгват да търсят сметка за едно интервю. Ако ще я карат така - направо Лекарският съюз може да си стане отдел в КПКОНПИ за разправа с лекарите, които имат достойнството да си заявяват позициите“.

Мангъров влиза в 47-ото Народно събрание, но не като депутат, а като здравен експерт към групата на „Възраждане“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:14, 05 дек 21

Мерзавци, обречени сте!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама