НАП не откри проблеми при Бойко Рашков

18:18, 05 дек 21 / Политика 25 1826 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Националната агенция по приходите не е установила несъответствия между приходите и разходите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. За резултата от ревизията, започната служебна от НАП, Рашков разказва в интервю за Тоест“.

„Вчера (на 2 декември, бел. ред.) ми беше връчен констативен акт от Националната агенция по приходите. И след извършената служебна проверка на моето имущество и това на семейството ми, както и на доходите, които съм получил, не е установено никакво несъответствие между моите доходи и моето имущество. Струва ми се, че това трябва да се каже високо, за да се парират всички обиди, клевети и нападки срещу мен и семейството ми“, казва Рашков.

Независимо от НАП обаче и Софийската градска прокуратура също прави проверка на Рашков, защото наскоро поиска разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър, но така и не е ясно какво проверява по Рашков и защо им е свалянето на данъчна тайна. Ни най-малко не се учудвам от това, че прокуратурата като придатък на бившата власт извършва подобни слугински действия, казва Рашков.

Прокуратурата отказа да разследва Гешев по сигнала на Рашков

Рашков коментира и отказа на спецпрокуратурата да разследва главния прокурор Иван Гешев по неговия сигнал. 

„Обяснявам си го по същия начин, по който обяснявам бездействието на прокуратурата по отношение на бившите управляващи. Прокуратурата у нас, за голямо съжаление, в момента не упражнява обществената си функция и не отговаря на онова, за което е създадена с Конституцията – да бъде независима част от съдебната система. Тя стопира всяко разследване, което е свързано с представител на бившата власт. Така си обяснявам и нежеланието да се разследва главният прокурор, независимо че в множество доклади, включително и в осъдителни дела срещу България в Европейския съд по правата на човека, е посочено многократно, че у нас няма възможности и условия да се осъществи едно нормално разследване срещу главния прокурор, ако има данни за извършени от него престъпления“, казва Рашков.

Той е категоричен, че ще обжалва това решение. В същото време отбелязва, че съпротивата на прокуратурата да разследва или поне да извърши прозрачни действия по отношение на главния прокурор прави много лошо впечатление. „Това е сериозен недъг на нашата съдебна власт, който може би новото мнозинство в Народното събрание ще поправи", обяснява служебният вътрешен министър.

„Продължаваме промяната“ ще предложи Бойко Рашков за вътрешен министър

„Аз не виждам нищо страшно до този момент в това, че президентът е съставил служебното правителство. В него 30% от министрите са хабилитирани лица със съответна научна степен, в това число и аз. Пожелавам на следващото правителство – каквото и да е то, редовно или служебно – да има подобен състав. Защото само с високообразовани хора могат да се извършат промените, в името на които бе създадена и новата партия на нашите бивши колеги Кирил Петков и Асен Василев“, коментира Рашков преди да стане ясно, че Продължаваме промяната иска той да остане на поста министър на вътрешните работи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама