Жени, вече имате 5+1 причини да се вълнувате от политика

09:00, 14 дек 21 / Политика 25 3920 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Те са млади мъже. Те са стройни, добре облечени, възпитани и усмихнати. Изглеждат умни и свестни. Те не са бизнесмени от някоя голяма международна компания. А част от новите депутати в българския парламент.

Няма как всяка една средностатистическа жена, която е гледала новините, да не е забелязала, че прагът на Народното събрание преди седмица беше прекрачен от много по-симпатични мъже от обикновено. Кои са те обаче?

В този материал се спряхме само на петима политици от новата партия, които определено „привличат окото“.

Никола Минчев


Снимка: БГНЕС

Той е адвокат, той е на 34 години и е най-важният човек в държавата. Той е Никола Минчев и е новият шеф на парламента. Роден е в Перник и по образование е юрист. Зодия Дева. Женен е и има две деца. Още като студент започва работа в една от най-престижните столични адвокатски кантори.

В политиката решава да влезе по покана на Кирил Петков, като двамата се познават от 7-8 години. Заедно са се ангажирали с различни каузи като опазването на черноморския плаж Корал от „привидно инвестиционни намерения“.

По отношение на политическата си кариера, Минчев беше написал във Facebook: „Захващам се с това начинание с желание да свършим добра работа, която да е от полза за всички. Ако в някой момент ви се стори, че съм го забравил, напомнете ми го“.

След като бе избран за поста, Минчев заключи профила си във Facebook, тъй като снимки от сватбата му и с жена му започнаха да излизат по различни медии със съмнителен цвят. Изглежда и че не е от мъжете, които приемат всяка покана за приятелство. Самият той призна, че ще му е трудно да свикне с голямата охрана на НСО, но ще направи възможното да запази личния си живот - такъв, какъвто е бил до момента.

Атанас Атанасов


Снимка: Стопкадър / Youtube

Той е на 31 години, живял е в Холивуд, Берлин и Лондон и е бил републикански отборен шампион на двойки на България заедно с Григор Димитров, когато са били тийнейджъри. Той е Атанас Атанасов и е новият министър на културата.

Представя себе си като Наско и като човек, чиято душа „гори на сцената“. У нас става известен с това, че връща към живот първомайското село Тататрево като възстановява сцената на местното читалище и започва да организира културни събития там. Все още не е известно почти нищо за личния му живот, освен фактите, които се споменават в официалната му биография. От профилите му в социалните мрежи не става ясно дали в сърцето му вече е влязла някоя млада дама.

Той е роден в Хасково, завършва местна гимназия, а на 20 години заминава за САЩ, където по думите му открива какво иска да прави и това е голямата му любов - сцената. В колежа „Уитман“, където е приет да учи актьорско майсторство с пълна стипендия, попада в класа на Кристофър Петит, който е от нюйоркската актьорска школа, завършил режисура в Колумбийския университет. „За него ми казаха: „Крис Петит е много добър човек, но много разплаква студентите си, защото им казва всичко в очите, нищо не спестява“. И така аз си казах: „Това е моят човек“, обяснява Атанасов в интервю за „Стандарт“.

Даниел Лорер


Снимка: БГНЕС

Той е 45-годишен, работил е в София, Тел Авив, Брюксел, Цюрих и Барселона, а развитието си описва с фразата на Уинстън Чърчил, че който на 20 г. не е социалист, няма сърце, а който на 40 г. все още е социалист, няма мозък. Той е Даниел Лорер и е първият министър в новото министерство на растежа и иновациите.

Той е завършил информатика и бизнес управление в университета в Тел Авив. Работил е за редица големи международни компании. А на петте езика, които говори, биха завидели дори и от партията на Слави Трифонов.

Член е на управителния съвет на „Шалом”. Съпруга му е Виолета Лорер, която два пъти бе служебен зам.-министър на финансите - през 2013 г. и в първия кабинет на Стефан Янев. Женен е и има 3 деца. Зодия Близнаци.

Андрей Гюров


Снимка: ПП

Той е участник международния ултра крос триатлон „Лъвско сърце”, бил е топбанкер във Виена. За по-малко от 13 часа той преплува 3 км в морето, кара колело 116 км из Странджа и накрая бяга 21 км в планината. Той е Андрей Гюров и е председател на ПГ на „Продължаваме промяната“.

Гюров е роден през 1975 г. в Гоце Делчев в семейство на инженери. Професионалната си кариера той разделя между банковия и академичния сектор. Има над 15-годишен опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа. Със съпругата му имат двама сина, които живеят и учат в Благоевград.

Признава, че не си е представял, че може да е част от политическия живот, не е бил член на партия. Но един ден в началото на септември получава обаждане от Кирил Петков с покана да се включи в листите на ПП Двамата не се познавали, но Гюров бил препоръчан от свои студенти.

Кирил Петков


Снимка: БГНЕС

На финала в нашия списък е българският Джон Траволта – Кирил Петков. Името на новия премиер нашумя покрай издирването на алпиниста ни Боян Петров на връх Шиша Пангма. Освен това, той е сред учредителите на „Да, България“, но сам каза, че пътищата им са се разделили. Петков стои и зад две образователни идеи - т. нар. харвардски курсове по икономика в сътрудничество със Софийския университет и център за изследвания към Биологически факултет на СУ. Сред обществените му активности са спасяването на плажа „Корал“ и акцията по спасяването на алпиниста Боян Петров.

Самият Петков определя себе си като сериен предприемач. Разработва полезни бактерии с фирмата „ПроВиотик“, в която е акционер и която продава продукти на основата на лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus).

Компанията на Петков има няколко патента по биотехнологии в САЩ. Той е завършил е финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър, както и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10 на неговия випуск.

Ицо Хазарта


Снимка: БСП

Въпреки че обещах да се огранича само до петима от най-младите и симпатични нови политици, няма как да не спомена и лошото момче на парламента. Той е един от най-популярните рапъри, той е гласът на Леонардо от „Костенурките нинджа“, той е зодия Стрелец. Той е Ицо Хазарта.

През годините той еволюира в политически и социален план. Неведнъж е изразявал политическата си позиция дори и по теми, от които българските политици бягат като дявол от тамян – например за легализацията на марихуаната. Ицо Хазарта ясно изразява и подкрепата си за Радан Кънев, когато беше кандидат за евродепутат, както и дебаркирането на плажа „Росенец“ на Христо Иванов и последвалите след това протести в столицата.

В своя публикация преди изборите той направи равносметката, че има хубав живот, жена и деца и от доста време изкарва добри пари от бизнеса си, а песните на „Ъпсурт“ от години ги знае наизуст половин България. След това си задава въпроса: „Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии“. След това споделя, че никога не се е опитал да помогне на страната, която му е дала всичко, а той не ѝ е дал нищо. „Седя и си казвам - не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен“. Така взел решението да се включи в листата на „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама