„Възраждане“ виждали в новия кабинет политики на ГЕРБ

16:14, 13 дек 21 / Политика 25 1765 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Възраждане“ няма да подкрепи новия кабинет, защото виждаме правителство, което не отговаря на българските национални интереси и най-важното, виждаме продължение на предишните политики на ГЕРБ. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Гласуват кабинета „Петков“ на извънредно заседание

„В коалиционното споразумение забелязахме много сериозни притеснителни повторения с политики, упражнявани преди 12 години“, каза Костадинов.

Според него става дума за фундаментални различия, които няма как по никакъв начин да накарат „Възраждане“ да подкрепят подобно правителство, заради различията в политическата идеология. Костадинов посочи като проблемна номинацията на акад. Николай Денков за образователен министър, понеже бил заместник-министър на образованието във втория кабинет на Бойко Борисов. Няма как да подкрепим правителство, в което се заявяват политики, които са антиобразователни. В момента една голяма част от децата ни са извън училищния процес“, допълни Костадинов.

Текстовете от коалиционното споразумение, с които от партията не са съгласни са свързани още с въвеждането в българското законодателство на определени позиции от Истанбулската конвенция, както и позицията за влизане в еврозоната. „По този въпрос трябва да има референдум, защото всяка една позиция, която касае бъдещето на България, по нея трябва да се произнася българския народ, а не временно избраните български представители“, категоричен бе Костадинов, цитиран от БНТ.

Като друг пропуск той открои отсъствието на мерки в споразумението по отношение на демографията. В контекста на разговорите за зелената сделка и енергийната независимост, по Костадинов никъде не е записано довършване на АЕЦ-Белене.

Кабинетът „Петков“: Промяната започва със зелен сертификат за Министерския съвет

Колкото до ограничителните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19, Костадинов заяви: Нека никой тук не се заблуждава, че ние ще оставим подобни дискриминационни мерки без последици“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама