БНБ проверява кюлчетата и банкнотите от „чекмеджето“ на Борисов

12:46, 18 дек 21 25 3249 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, за които се твърди, че са правени в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Според медийни публикации в прокуратурата вече има образувана преписка, съобщи БНТ. По-късно от държавното обвинение потвърдиха пред „Сега“, че работят по темата, но отказаха коментар. 

Борисов обяви, че видеото от къщата му е аранжирано

Припомняме, че снимки, на които се вижда чекмедже пълно с банкноти и златни кюлчета, се появиха в публичното пространство през лятото на 2020 г. Прокуратурата започна разследване, но тогава не бе възложена проверка на серийните им номера. Борисов беше разпитан, но малко по-късно държавното обвинение спря работата по случая, заради липса на данни за престъпление. Причината - не можело да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са били златни и чия собственост са те.

Прокуратурата не успя да разбере дали снимките от жилището на Борисов са истински

Очевидно вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по делото се е изменило, щом към днешна дата са решили да продължат с разследването, като изискат от БНБ проверка на серийните номера. Все още обаче не е ясен и авторът на снимките. 

След снимките: Разпространиха и видео от спалнята на премиера

Борисов първо заяви, че става въпрос за „прекрасна госпожа“, която нарече Мата Хари. А после заяви, че за него това е класически компромат, който противниците му са започнали да „правят“ преди 2 години. „Издебнали са ме, когато ме е нямало и го направиха. Щото ГЕРБ без лидер е наполовина ГЕРБ. Пак ще удържим. Вече имаме много кадри, много яки структури - кметове, общински съветници, евродепутати, но още малко ни трябва“, коментира лидерът на партията в края на юни.

НСО опроверга Борисов

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама