От 2022 г.: Пенсионерите ще получават по 60 лв. бонус до юни

13:08, 22 дек 21 / Политика 25 1850 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

1,5 млрд. лева ще има за подпомагане на овладяването на кризата с цените на тока. 1,3 млрд. лева ще е помощта за електроенергията и около 200 млн. лева - за газа. Това съобщи премиерът Кирил Петков след редовното правителствено заседание.

Имаме 1,2 млрд. лв. допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание с предложение как те да бъдат изразходвани“, добави той. Петков допълни, че кабинетът ще предложи на парламента 750 млн. лв. от тези средства да отидат за добавки към пенсиите на пенсионерите, а 450 млн. - за допълнителна енергийна помощ към бизнеса. Крайното решение ще бъде взето от Народното събрание.

Правителството не отрече намерението на НАТО да разположи войски у нас

Той коментира и темата за разполагането на войски на НАТО у нас, като заяви, че не е разисквана на Министерски съвет, нито с някои от нашите партньори. Премиерът заяви, че думите на министъра на отбраната Стефан Янев, че е против, са лично мнение, а не формална позиция на правителството, пише bTV. 

Аз ясно заявих, че ще бъдем активен член на ЕС и на НАТО. Вярваме, че най-добрият начин за продължаване на политиката и на ЕС, и на НАТО в областта на източната ни граница е максимално използване на дипломатичен път. Българският интерес е да нямаме в съседство военно положение. Колкото по-малко фокусът е върху военния потенциал и повече върху дипломатичния потенция, толкова по-добре за България“, каза още Петков.

По 60 лв. добавка към пенсиите за първите шест месеца на 2022 г.

Пенсионерите ще получават по 60 лева добавка към пенсиите за първите шест месеца на годината. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Парите идват от преизпълнението на приходите от 1,2 млрд. лв. в бюджета за тази година. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама