Няма да вдигат цените на винетките през 2022 г.

13:42, 22 дек 21 / Политика 25 1538 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Догодина няма да има промяна в цената на винетките. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Събраните пътни такси от лекотоварни автомобили от 1 януари до 20 декември 2021 г. превишават 265,6 млн. лева, докато шофьорите на тежкотоварни камиони са платили 154 млн. лева. Министърът обяви това за несправедливост.

„Замисълът на пътните такси е тежкотоварните автомобили да плащат повече, а сега е точно обратното. Ще има разговори с превозвачите по тази тема. Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се струва добра идея за разширяване на обхвата на пътната такса“, каза министърът, цитиран от БТА.

Събираните пари от пътни такси сега са абсолютно недостатъчно за ремонт на пътищата, смята още той. „Трябва да се плаща, макар и не веднага, справедлива такса, както за първокласната, така и за второкласна пътна мрежа“, добави Караджов.

Вицепремиерът каза, че ще се присъедини към искането за въвеждане на зелен сертификат в администрацията на МРРБ, когато се стигне до увеличение на болните от COVID-19.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама