Големите кавички

11:00, 24 дек 21 / Големите кавички 25 3041 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (13 - 17 декември)

В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират“. Това заяви бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов в отговар на въпрос в интервю за „24 часа“ дали се притеснява, че вътрешният министър Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува. 

Според него заради методите на Рашков „само прокуратурата остана крепител на демокрацията“. „И нека го кажа, главният прокурор (бел. ред. - Иван Гешев) бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков (бел. ред.- Кирил Петков) каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата - какво става с политическия ти опонент?! Но това изказване от премиера не звучи скандално явно“, изтъкна той.

Лидерът на ГЕРБ твърди, че ако е правил грешки, то е било само в началото - 2009 г. „Срам ме е какви неща сме правили, но сегашните управляващи повтарят нашите грешки“, изтъкна Борисов. 

Борисов коментира и искането от прокуратурата БНБ да провери серийните номера на кюлчетата и банкнотите от снимките на нощното му шкафче в Бояна:Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама