СЗО: Новите лекарства ще улеснят борбата с COVID-19 през 2022 г.

10:23, 27 дек 21 25 1773 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Новите лекарства срещу COVID-19 през 2022 г. ще подобрят значително шансовете за оцеляване на тежко болни пациенти, заразени с новия коронавирус, заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге.

Ентусиазиран съм от създадените нови антивирусни препарати, които вероятно ще се появят на пазара през 2022 г. и които значително ще увеличат шансовете за оцеляване на пациентите, приети в болница с тежко протичане на COVID-19”, коментира той.

Клуге подчерта, че ваксините от следващо поколение ще бъдат по-ефективни срещу новите варианти на коронавируса, които ще се появят по света.

Не мога да предскажа бъдещето. Но трябва да се отбележи, че настоящите ваксини са първо поколение ваксини срещу COVID-19. Бъдещите ваксини ще бъдат усъвършенствани и адаптирани към нови или нововъзникващи варианти, което ще ги направи по-ефективни. Това е процес, подобен на този, който вече се случва с противогрипните ваксини, които се адаптират към нови щамове почти всяка година”, обясни още той, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама