Лидия Йорданова: Българите ще имат още страхове, но желанието за промяна устоя

10:14, 30 дек 21 25 1693 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

37 на сто от пълнолетните българите твърдят, че ползите от ваксините са повече от вредите. Това показва изследване на Екзакта Рисърч Груп от декември за ползите от ваксините, съобщи социологът и управител на агенцията Лидия Йорданова.

„33 на сто са на обратното мнение, тоест има крехък превес на онези, които вярват във ваксинационния процес. Сред вярващите в ползата от ваксините са преди всичко симпатизантите на ГЕРБ, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. А сред невярващите на ваксините са негласуващите, подкрепящятите ИТН, БСП и „Възраждане“Изводът е обаче, че повече хора проумяха, че пътят им към нормалния живот минава през ваксинацията.В следващите месеци може да очакваме ръст над 40 на сто на желаещите да се ваксинират на фона на очакваната сериозна Covid вълна", каза още Йорданова в ефира на БНР.

Съкращават интервала за поставяне на трета доза

Във връзка с изводите в политически план за страната, социологът посочи, че имаме правителство, избрано от младите българи - нещо, което не се е случвало през последните десетилетия. Това са и един нов тип политици с нови комуникационни умения.

По думите ѝ в столетницата БСП протекоха важни процеси. БСП не просто се срина, тя се капсулира, тя се свръхмобилизира, но за подкрепа на президента, а не за парламента, очевидно там е имало процеси на разпад“.

БСП се кани да изключи Кирил Добрев от партията

Две страни се борят в БСП - противниците на Нинова искат една нова БСП, която да върви напред,  да няма такива изборни загуби, Нинова иска да си обезпечи спокойствие, за да докаже своите качества в управлението вече, запазвайки си контрола в БСП, затова и е необходим комфорт в партията...", поясни още Лидия Йорданова.

Според нея българите догодина ще имат също големи страхове, за бъдещето си, за здравето, за работата, макар че желанието за промяна устоя на тези избори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама