Зимните ни курорти са пълни

11:45, 31 дек 21 25 1467 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сбъднаха се прогнозите за повече туристи през този зимен сезон, включително и на чужденци, което е добра новина. Виждаме пълни зимни курорти и това е и защото има много сняг. Това съобщи пред БНР Румен Драганов, председател на Института за анализи в туризма.

Има много висока заетост и на къщите за гости, на малките семейни и корпоративни хотели също“, обясни той. „Мерките се спазват, всички са със сертификати - и туристи, и персонал. В туризма противоепидемичните мерки се спазват“, каза още Драганов.

Започна ски сезонът в родните курорти

Имаме вече този сезон и англичани, и ирландци, също и гърци, македонци и много румънски туристи. Това миналата година не беше така", поясни още той.

По думите му има голям интерес към курортите и няма места вече, няма и отменени резервации.

„Годината се случва много добре. Предвидихме удвояване на броя на туристите спрямо миналата година и в момента се движим в тези параметри“, съобщи още Румен Драганов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама