Хотелите вдигат цените след празниците

14:45, 31 дек 21 25 1473 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Туристическият бранш вдига цените на нощувките с 10-20% от новата година, показва анкета на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ).

Поскъпването се дължи на растящите цени на електричеството.

„По-голяма част от мениджърите и собствениците на хотели казват, че 2022 г. ще бъде по-добра от настоящата година, но оптимизмът им остава умерен“, коментира пред БНР Георги Дучев, изпълнителен директор на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Според хотелиерите бизнесът ще се възстанови до две години или повече. Умерено позитивни са очаквания им за следващата година.

„Над 50 сто очакват по-добра година. Но и през следващата година смятаме, че ще остане най-сериозното затруднение в бранша – това е липсата на кадри. 2022 година ще мине под знака на отлива на персонал в хотелите, особено през лятото, тази година не отвориха дори хотели, точно заради липсата на кадри. На следващо място ще са растящите цени на електричеството, което ще доведе и до поскъпването на нощувките, като това поскъпване може да бъде между 10-20 на сто“, съобщи още Дучев.

 

„Шокови поскъпвания обаче в хотелиерската услуга не очаквам“, каза още той.

Според експерта е важно и догодина да се види как ще реагира правителството на пандемията. Бизнесът очаква адекватен маркетинг от страна на държавата, да се търсят варианти за разрешаване и на визовия въпрос с Русия и Турция –  милиони потребители се сблъскват с визовия проблем, поясняват още от бранша.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама