Големите кавички: „Мина ми през ума да обявя гладна стачка“

15:10, 09 яну 22 / Големите кавички 25 2038 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на 2021 г.

Минава ми през ума да обявя гладна стачка, докато парламентът най-после не избере моя наследник. Това обяви шефът на КЕВР Иван Иванов във връзка с изтеклия му мандат на поста и намерението на новото правителство още този месец да му бъде намерен наследник.

„Това по-скоро го казвам като шега, но считам, че сега, когато премиерът и близкия му кръг заявяват, че не могат да работят с този състав на КЕВР – нека да изпълнят своето желание, за да разберат след това, че не КЕВР е причина за проблемите в енергетиката. Обратно, КЕВР е институцията, която със своя авторитет дисциплинира целия сектор“, добави Иванов.

Аз съм в процес на събиране на нещата от кабинета. Защото очаквам премиерът да изпълни това, което заяви пред медиите, че до края на януари ще бъде избран нов председател на КЕВР. Искам да отбележа, че в тази година и девет месеца, откакто изтече моят мандат, аз продължавам да изпълнявам функциите на председател, защото законът ме задължава…

Искам новият председател да отговаря на три условия – да бъде почтен, компетентен и принципен във взимането на решения. Да не се поддава на лобизъм и на натиск от страна на изпълнителната власт“, каза още Иванов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама