Кои са най-очакваните филми през първата половина на 2022 г.

20:10, 11 яну 22 / Култура 25 1846 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дойде времето, в което вече знаем голяма част от филмите, които са напът да излязат през новата година. Днес ще обърнем внимание на някои от най-чаканите филмови продукции за първата половина на 2022 г. - представени в хронологичен ред.

ЯНУАРИ

„355“ – 7 януари

Екшънът „355“ вече е в кината. В него участват звезди като Пенелопе Крус, Джесика Частейн и Даян Крюгер. Историята във филма се върти около свръхсекретно оръжие, което попада в ръцете на наемници. Елитни агентки трябва да обединят сили, за да успеят да си го върнат. А през цялото това време друга жена под прикритие ще ги наблюдава.

„Писък“ – 14 януари

Филмът на ужасите „Писък“ с участието на Кортни Кокс е петата част от хитовата поредица. Нов убиец в малкото градче Уудсбъро слага маската на Гоустфейс и започва да убива група тийнейджъри. Филмът е микс от ужаси, психо, мистерия, комедия и трилър и изглежда, че гарантира два часа, прекарани в динамика и очевидно - ужаси.

„Улицата на кошмарите“ – 21 януари

С нетърпение очакваме и криминалния трилър с участието на Брадли Купър, Кейт Бланшет и Руни Мара, който е екранизация по едноименния роман на Уилям Грешам от 1946 г. Героят на Купър е бивш карнавален работник, който добива популярност, и създава впечатлението, че умее да чете мислите на хората, докато героинята на Кейт Бланшет първоначално се опитва да го разобличи като измамник, но постепенно става част от всичките му схеми.

ФЕВРУАРИ

„Moonfall“ – 4 февруари

Във филма с участието на Хали Бери мистериозна сила измества Луната от орбитата й и така тя се насочва право към Земята, а сблъсъкът ще промени коренно живота на населението.

„Смърт край Нил“ – 11 февруари

Този февруари ни предстои да се пренесем отново в криминалния свят на Агата Кристи с филма „Смърт край Нил“ по едноименния й роман. В продукцията участват Кенет Брана, Гал Гадот, Арми Хамър и др. Тя е продължение на „Убийство в Ориент Експрес“ и отново ще видим завръщането на емблематичния Еркюл Поаро.

„Омъжи се за мен“ – 14 февруари

В Деня на влюбените в кината излиза дългоочакваният филм „Омъжи се за мен“ с Дженифър Лопес, Оуен Уилсън и Малума, който трябваше да излезе на същата дата миналата година, но заради мерките покрай COVID пандемията процесът на снимане беше удължен. Дженифър Лопес и Малума във филма са обявени за най-сексапилната двойка в света и всички са луди по тях, но се оказва, че героят на Малума изневерява на Дженифър със собствената й асистентка. Тогава тя съвсем ненадейно вижда Оуен Уилсън, с когото предстои една неочаквана и бурна любов, пише bTV.

„Uncharted” – 18 февруари

На 18 февруари в кината излиза филм в стил „Индиана Джоунс“ - лентата Uncharted с участието на Антонио Бандерас, Том Холанд, Марк Уолбърг и др. Ще видим тези актьори в търсене на най-великото съкровище на всички времена.

МАРТ

„Батман“ – 4 март

Снимките на новия филм на Батман започнаха още в началото на 2020 г., но бяха отлагани няколко пъти заради пандемията. Чакането със сигурност си е заслужавало и съвсем скоро ще видим епичния сблъсък между Батман и Гатанката. В главната роля като Батман влиза Робърт Патинсън, а ролята на Жената котка е поверена на Зоуи Кравиц.

„Имението Даунтън: Нова епоха“ – 18.03.

Във втория филм, посветен на поредицата „Имението Даунтън“, великата Маги Смит се завръща обратно с другите обичани актьори от сериала. Освен измисленото за поредицата Абатство Даунтън, ще посетим дори и Париж от началото на миналия век - макар и от местата в киносалона.

„Изгубеният град“ – 25 март

Този март очевидно всички заедно отиваме да търсим велико съкровище със Сандра Бълок, Даниел Радклиф и Брад Пит.

АПРИЛ

„Морбиус“ – 1 април

Едноименният герой от света на Марвел – д-р Майкъл Морбиъс, страда от рядко заболяване на кръвта и опитва да се излекува, но лекарството, което си прилага, е изключително опасно и така се превръща във вампир.

„Линейка” - 8 април

Джейк Джилънхол влиза в ролята на ветеран от войната, който отчаяно се нуждае от 231 хил. долара за операция на съпругата си. Така той трябва да се опре на доведения си брат, който е престъпник, и заедно да се втурнат в кражба на 32 млн. долара от банка, но нещата се объркват, когато прострелват офицер от полицията.

„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ - 15 април

Отново ще се пренесем в магическия свят и третия филм от поредицата „Фантастични животни“, проследяваща събитията преди раждането Хари Потър. Действието се развива няколко години след „Престъпленията на Гринделвалд“ и проследява Албус Дъмбълдор, който възлага на Нют Скамандър и неговите съюзници - мисия, която ги отвежда в сърцето на армията на тъмния магьосник Гринделвалд. Историята се развива в Рио де Жанейро и Берлин и води до участието на Магьосническия свят във Втората световна война.

„The Northman” - 22 април

Историческата драма с участието на Никол Кидман и Александър Скарсгард проследява викингския принц Амлет, който търси отмъщение след като баща му е убит от чичо му.

МАЙ

„Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ - 6 май

Доктор Стрейндж е изправен пред изпитанието да се справи сам с овладяването на излезлия от равновесие всемир, но не успява. Така той се обръща към бившата Отмъстителка – Уанда Максимоф, позната като Червената вещица. Двамата са изправени пред множество изпитания.

„Топ Гън: Маверик“ - 27 май

Продължението на „Топ гън“ се развива в наши дни. След повече от 30 години Том Круз се завръща в ролята на Маверик Мичъл, който вече е инструктор към военноморските сили.

ЮНИ

„Джурасик свят: Господство“ - 10 юни

В последния филм от поредицата видяхме как генетично инженирани динозаври бяха продадени на търг на различни компании по света, докато други бяха пуснати свободно в Америка. Сега филмът "Джурасик свят: Господство" се развива на няколко места по света и показва как човечеството се справя с нашествието на динозаврите. Крис Прат се завръща на екрана заедно с Брайс Далас Хауърд и Сам Нийл, Лора Дърн и други актьори от оригиналната поредица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама