„Арсенал“ пуска работниците в едномесечен отпуск

15:07, 12 яну 22 25 1613 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-големият работодател на територията на Старозагорска област – казанлъшката оръжейна „Арсенал“, разпуска в едномесечен отпуск целия си персонал.

Съгласно заповедта на изпълнителния директор и собственик Николай Ибушев, близо 8000 служители ще ползват платен отпуск от 17 януари до 11 февруари. Работещите, които не разполагат с толкова дни платен отпуск, ще излязат в неплатен. Мярката е съгласувана със синдикатите. Започва изготвяне на графици за дежурства по цеховете. Времето в отпуск ще се зачита за трудов стаж, работодателят ще изплаща осигуровки, ще продължи и получаването на ваучери за храна.

Въвеждането на мярката се налага заради комплексни причини. Сред тях са увеличените цени на консумативи, горива и енергия и надигащата се вълна от Омикрон. Не се споменава дали оръжейният завод има проблеми с поръчките, от което също да търпи загуби.

Другият разглеждан вариант за справяне с трудната ситуация е бил преминаване на 4-часов работен ден, но е преценено, че това ще е твърде неизгодно за персонала, предаде БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама