Големите кавички: „Войнственото отричане на ваксините е тероризъм“

16:40, 12 яну 22 / Големите кавички 25 3847 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на 2021 г.

„За мен агресивното, войнственото отричане на ваксините е на практика тероризъм. Това е умишлено заразяване. Дали си терорист, опасан с взрив, или заразяваш с ковид – разликата не е съществена. Това коментира писателят Теодора Димова във връзка с протеста срещу противоепидемичните мерки.

„Не ме учудва това, че политиците от „Възраждане” организират този протест, защото по този начин те печелят престиж и гласове, и популярност. При тях уравнението е ясно – власт срещу смърт”. 

Не ме учудва дори, че обикновени хора са организирани с рейсове и докарани в София, за да щурмуват Парламента. О, те са преди всичко свободомислещи, те се водят от един идеал – идеала на свободата. Бранят свободата. Бранят я от маските, ваксините, от всякакви противоепидемични мерки. Смятат, че противоепидемичните мерки отнемат свободата им. Ваксините и маските са техният враг, а не вируса и заразата. Нашият народ от години стана лесен за манипулация и управление, като че ли той отново мечтае за пропагандно говорене и еднопластово мислене” .

Не ме учудва и присъствието на уважаван някога лекар, на доц. Мангъров сред тях, нали той пръв пусна вируса на безотговорното поведение. За мен е ирационално един лекар да пренебрегне всички знания, които има като специалист и да предпочете популизма. Дори когато популизмът застрашава живота!”, каза още тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама