Рони Ромеро отрича обвиненията по негов адрес в медиите

17:14, 17 яну 22 25 1963 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В медиите се разпространи информация, че вокалист на „Intelligent Music Project“ Рони Ромеро, които ще представят страната ни на конкурса „Евровизия“ тази година, е обявен за издирване в Испания. 

Според „Ел Еспаньол“, цитиран от „Площад Славейков“, това е станало след като не се е явил за изслушване в съда на 17 ноември, миналата година. Ромеро е бил призован да свидетелства по жалба, подадена от бившата му съпруга в първоинсациония съд във Валдеморо.

Intelligent Music Project с пореден жест към публиката

Според медията тя твърдяла, че е била заплашвана от него, без да се посочват конкретни детайли по случая. Имала и издадена ограничителна заповед срещу вокалиста - няма право да общува с нея и се доближава на повече от 500 метра. 

Ромео обаче отрича обвиненията. В отвореното писмо до медиите, той твърди, че „публикуваната в медиите информация е частично вярна – съществува съдебна процедура по издирването ми в Испания, с което в момента се занимава моят адвокат“. 

Той изтъква и някои факти, като разказва, че всичко е започнало още през декември 2020 г., за което никой не го е бил уведомил, защото съдът не е знаел актуалния му адрес. „Бях информиран за обвинението от полицията по средата на улицата по време на няколкодневен работен престой в Испания през юни 2021. Това се случи докато взимах сина си, за да прекараме време заедно – шест месеца след като процедурата е започнала. Още на същия ден, както и на следващия, отидох до полицейското управление и до съда, за да получа повече информация за това какво се случва и какви са обвиненията срещу мен (5 и 6 юни 2021, събота и неделя). След като впоследствие нямах възможност да се явя на насрочения от съда разпит, поради това, че нито тогава, нито в момента живея в Испания, съм бил обявен за издирване. Но, както споменах, за това в момента се грижи моят адвокат“, изтъква той. 

Рони Ромеро: За мен е отговорност и чест, че ще представя България на Евровизия

По думите му съдът, полицията и испанското посолство в Букурещ знаят актуалния му адрес, телефонния му номер и имейла му, след като той лично ги е подал на 5 юни 2021 - веднага след като бях информиран за съдебните процедури срещу мен“, твърди Ромеро. „Направих това с идеята да помогна на разследването, както и да бъда информиран за всяко развитие, свързано с него. От юли 2021 г. до момента нямам никаква информация за развитието на случая“, изтъква вокалистът.

„Искам категорично да заявя, че обвиненията срещу мен са абсолютно неверни и са базирани на изваден от контекста текст от SMS по време на кореспонденция, случила се в пика на пандемията от Covid-19 през 2020 г., когато нямах възможност да пътувам до Испания и респективно да виждам 8-годишния си син. Възползвайки се от тази ситуация, на мен ми беше отказвано да комуникирам с него – нито по телефон, нито по Skype, нито чрез която и да е платформа. Към момента все още нямам възможност да комуникирам със сина си“, изтъква още Рони Ромеро. 

Според него оповестяването на информацията за разследването до медиите именно в този момент от неговата кариера, е поредният мръсен номер, целящ да опетни името и имиджа ми – нещо, от което страдам от момента, в който се преместих да живея в Букурещ. Заедно с годеницата ми постоянно сме обект на тормоз дори в социалните мрежи – от фалшиви профили с един и същи източник, разкри той. 

Всеки, който ме познава, знае, че никога не бих заплашил със смърт и най-големия си враг, дори и да имах такъв. Всички мои приятели, колеги в групите, от които съм част, бизнес партньори могат много добре да опишат моята личност – нормален човек, музикант, който просто иска да бъде щастлив в личния и професионалния си живот. За съжаление има хора, които не могат да приемат чуждото щастие. Времето и правосъдието ще покажат каква е истината и ще поставят недоброжелателите на мястото, което заслужават“, посочва още певецът. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама