„Властта се дава от Бог“: Борисов иска фиксирана цена на тока за храмовете

14:00, 29 яну 22 / Политика 25 1729 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ ще се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на храмовете у нас. Партията иска фиксирана цена на тока за храмовете и духовните места, обяви лидерът ѝ Бойко Борисов на среща със Старозагорския митрополит Киприан, която беше излъчвана на живо във Facebook.

Преди дни депутатите от ГЕРБ поискаха манастирите и всички молитвени храмове да преминат на регулирания пазар за електроенергия, но предложението бе отхвърлено от ресорната комисия в парламента. Инициативата им дойде, след като стана ясно, че Рилският манастир да въведе режим на отоплението заради високите сметки за ток и нафта. Това се дължи на факта, че Светата обител ползва промишлен ток, който заплаща на същите високи цени, както бизнеса у нас.

Рилският манастир с режим на парното заради високите сметки

„Отхвърлиха предложението ни на комисия, но сега пак ще го внесем в понеделник, защото към всичко това се прибавя и колапсът, в който са общините, каза той. И тук не говорим само за софийското метро, осветление, градски транспорт, читалища, детски градини, домове за социално слаби, защитени домове“, каза Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.

В момент, когато цял свят затвори храмовете по време на пандемията, ние, упоповавайки на вярата, не го направихме... Сега ще ги затворят, защото нямат възможност да си платят сметките за ток, обяви той.

Борисов добави, че без Бога нищо не става и властта се дава от Бога.

Занимаваха се с компромати и шкафчета,  а сега цените дърпат от джоба на българина

На среща между представители на ГЕРБ и представители на местния бизнес в Стара Загора, бившият премиер и лидер на ГЕРБ продължи с критиките към правителство, като цитира думите на финансовия министър Асен Василев, а именно: "от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците". Борисов заяви, че неговата партия винаги са безкрайно много са уважавали бизнеса, инвеститорите и работодателите, особено в последните 2 години как дават поминък на българските граждани.

„Народът обеднява с 30-40% инфлация всеки ден...Краде се по безобразен начин. Докато се занимаваха с компромати и шкафчета, в момента на всеки българин от джоба му дърпат от горивата, от храната, от газа, от тока, от всичко - на всеки българин. За 9 дни - 9 милиарда. Търговците на ток станаха супермилионери. Те крадят за тях. Това е пазар за милиарди и няма да го изпуснат", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„За „Булгаргаз" са два варианта. Или изчегъртват хората на Радев, или това е по-дълга игра - да направят още една партия", прогнозира лидерът на ГЕРБ. Радев трябва да се измъкне.

Смениха цялото ръководство на „Булгаргаз“

Той призова министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова да отмени, по думите му, тази "пародия" зелен сертификат в български вариант - не важи за парламента, дори за министерството на здравеопазването не важи, а здравните власти издевателстват над ресторанти, дискотеки и фитнеси, и ги фалират, посочи Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама