Българската държава трябва да се рестартира

13:30, 30 яну 22 / Политика 25 1869 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В една нормална държава, когато има толкова много кризи, ако някой го е грижа, независимо дали е в опозиция, е нормално да предлага работещи решения. Ние имаме точно обратното в лицето на нашата опозиция. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков и говорител на правителството. 

По думите ѝ държавната администрация е свикнала години наред да няма собствено мнение и становищата ѝ са бланкетни, които не могат да се използват активно, за да се защити истинският интерес на българското общество.

Трябва да рестартираме всички процеси в държавата“, обяви тя в ефира на БНР.

Не сме застрашени да останем на студено тази зима

„Не сме застрашени да останем на студено тази зима. Правителството има детайлен план как да действа“, заяви тя в коментар на евентуални санкции срещу Русия и спиране на газови доставки като реакция от страна на Москва. 

Тя подчерта, че при такава ситуация България не само ще настоява за солидарност в ЕС, но и да може да предприеме свои стъпки.

По думите ѝ правителството работи по диверсификация и получаване на азерски газ, който да започне да бъде доставян в средата на тази година.

Европа не се готви за война

Във връзка с кризата около Украйна Бориславова заяви, че от анализите на правителството, които то прави със съюзниците от НАТО и ЕС, става ясно, че Европа не се готви за война.

„Европа е наясно, че трябва да има решителен диалог с Русия, в който да се работи за деескалация на напрежението“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама