Протестът на „Възраждане“: Кирил Петков излезе да разговаря

15:00, 23 фев 22 / Политика 25 2338 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът Кирил Петков бе освиркан на протеста органиризан от партия „Възраждане“. Министър-председателят реши да се срещне с демонстрантите, които настояват за незабавно отменяне на зеления сертификат, но бе посрещнат от възгласи Оставка“.

Пред събралото се множество Петков посочи, че правителството не го е страх да говори с народа. Кажете дали друг път е дошъл министър-председател да говори с вас“, попита премиерът. Той призова за обединение в името на необходимата промяна:  Ако искате силна държава, трябва да работим заедно“. „Ходил съм на много протести и съм бил точно тук…Формата на протест е важно нещо и аз я приветствам, но трябва да започнем да си говорим повече вместо да се мразим“, каза още Петков.



Появата на Кирил Петков на протеста бе приветствана от лидера на „Възраждане“. „Аз наистина харесвам, че министър-председателят дойде при нас да разговаря“, обяви Костадинов, който обаче уточни, че най-важното е народът да управлява България.

Зеленият сертификат у нас отпада от 20 март

Едно от основните искания на протеста е свързано с отпадането на зеления сертификат. След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, от „Възраждане” обявиха „победа на нормалността”. Но и съобщиха, че сроковете са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта днес ще се състои, като протестиращите настояват и за незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща COVID мерките.

От партията обаче са против цялостното управление на коалицията. Миналата седмица лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се закани да „счупи“ управлението и да се свикат нови избори. Днес Костадинов заяви, че правителството не се справя с кризата и посочи, че няма основания да вярва на управляващите.

„Българите мизерстват, сметките за газ, енергия и вода нарастват, всички стоки и храни поскъпват, въведеният „Зелен сертификат“ води до принудителна ваксинация. Населението ни изчезва с невиждани темпове, а управляващите само налагат ограничителни мерки! Всеки, който е против тази политика, който е против подмяната, против незаконните, дискриминационни, античовешки, ограничителни мерки; всеки, на когото му писна да го правят на „опитно зайче“ вече две години, е добре дошъл!“, призоваха от партията. 

Очакват ли се провокации?

Демонстрацията започна пред Министерския съвет, след това се премести пред Народното събрание, като в него се включиха хора от цялата страна. При предишния протест на „Възраждане“ имаше сблъсъци с органите на реда, опити за щурм на Народното събрание, арести и пострадали. Този път ограда и засилено полицейско присъствие посреюнаха протестиращите около Народното събрание.

„Не в събота, а в сряда“: Кои са протестите, организирани от „човек от списъка на Петков“?

Миналата седмица МВР обяви, че има данни, че в протеста ще се включат криминалнопроявени лица срещу заплащане. По думите на говорителката на правителството Лена Бориславова „поне едино от лицата“ в списъка, който премиерът даде на прокуратурата стои зад организацията на антиправителствените протести.

„Ако на протеста има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР“, обяви днес Костадинов в ефира на БНР. По думите му МВР е направило тази провокация, за да откаже хората да идват на протеста.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Крум 10:41, 23 фев 22

Няма държава в света с паметници на Русия. Само у нас има празник на 23 февруари.Костадинов от Възраждане излизат на протест в сряда.Да се почитат и славят чужди герои на Деня на армията е Ден на Червената армия и на 9-ти май на Съветската армия.По времето на Живков Деня на Октомврийската революция беше официален празник и почивен ден.Задължителни манифестации пред Мавзолея на другата мумия Георги Димитров героя от Лайпцигския процес за пожара на Райхстага.Той не беше в Берлин по време на пожара.Заловен е полуголия 24-годишен нидерландски комунист Маринус Ван дер Любе.Счупил е прозореца да влезе в парламента.Признава, че е сам и това да послужи за знак за всеобщо въстание и бунт срещу Хитлер.По време на II Световна война с Хитлер има най-големия геноцоцид с изтреблението на комунисти,евреи и Съпротивата в Европа. 30.01 1933 г.лидерът на национал-социалистите Адолф Хитлер става канцлер, без да разполага с мнозинство в Райхстага парламента в Берлин.Наредил е да се запали сградата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама