Временно спряха спасителната операция на изгорелия ферибот

10:24, 23 фев 22 / Свят 25 1358 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шести ден седеми българи са в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море.

Спасителната акция беше временно преустановена вчера, след като министерството на корабоплаването на Гърция взе решение фериботът „Юрофери Олимпия“ да бъде преместен от Корфу.

Първа жертва на пожара на ферибот в Йонийско море

Той трябва да пристигне в пристанището на Астакос, което не се намира близо до населени места. Там властите ще могат да проучат по-детайлно всички палуби, гаражи и помещения, предаде bTV.

Очаква се да бъде източено и горивото от ферибота, което по данни на гръцките медии е около 700 тона и има опасност то да се разлее в морето. Фериботът се премества и за да не се стигне до екокатастрофа.

Тези часове обаче според близките на хората, които са в неизвестност, са критични. Разнопосочни са информациите дали фериботът ще бъде преместен за 18 часа или за 30 часа.

Гражданинът на Беларус, който излезе невредим от кораба на третия ден след пожара, е дал вече показания. По информация на гръцките медии, той е казал, че е търсил пожарогасител, но всички са били празни

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама