Шампионка дари приза си за благотворителна кауза

15:48, 23 фев 22 25 1694 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българска спортистка дава на търг своя награда, колан от първо място на световно първенство, за каузата „Бъдеще за Стиви“. 

Ерика Станоева, двукратен световен и двукратен европейски шампион по кикбокс, решава да помогне на 13-годишния Стивън Бориславов да пребори диагнозата сарком на Юинг.

Футболният талант Стиви има нужда от нашата помощ

Към каузата се присъединиха много спортисти. До момента за младия футболист са събрани 400 хиляди лева, но за операция и химиотерапия в Германия ще му е необходима по-голяма сума. 

Животът е прекалено кратък, за да гледаме само себе си. Нека бъдем по-добри един към друг, нека дадем шанс на това дете да продължи да спортува, да се радва и да изживее всички емоции и моменти от живота. Защото в крайна сметка всичко се свежда до здравето, не е ли здрав човек и да има всичко друго около себе си, то е без значение. Нека всеки да помогне с каквото може, да покажем човечност и най-вече единство, защото преди всичко сме ХОРА. Бъдете добри и правете добро, коства точно 00.00, да сме човечни“, пише световната и европейска шампионка по кикбокс Ерика Станоева.

Коланът е спечелен 2019 година на световната купа в Прага K-1 WORLD GRAND PRIX. Завоюван след победа над Русия, Чехия, Беларус и Унгария. 

„За мен всеки един извоюван медал, купа, колан, грамота е с голяма стойност, тежки тренировки, сваляне на килограми, пренебрегване на близките около мен и най-вече даване на всичко от мен самата“, отбеляза още тя. 

Искам да благодаря на нашата световна шампионка по кикбокс Ерика Станоева, че се раздели с нещо много ценно за нея, за да ми помогне“, отговори на жеста Стивън Бориславов, цитиран от Нова телевизия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама