Калоян Паргов остава начело на групата на БСП в СОС

10:56, 24 фев 22 / Политика 25 1689 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Калоян Паргов остава председател на групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет. Около това се обединиха общинските съветници на свое заседание снощи.

Поводът бе поисканият от Калоян Паргов вот на доверие.

Аргументите на колегите му бяха, че той е легитимно избран за председател през ноември 2019 г., а партийното наказание не касае тази му позиция.

Свалиха Калоян Паргов от председателския пост в БСП-София

Според устава на БСП председателите на парламентарната група в НС и на политическите групи в общинските съвети се избират от членовете на съответната група, съобщиха от БСП-София. 

Припомняме, че на 20 февруари Националният съвет на левицата взе решение и отстрани Калоян Паргов от лидерското място в БСП-София. Причината според ръководството е участието на общински съветници от БСП в гласуването на сделката за уличното осветление, за която алармира общинският съветник Борис Бонев. Паргов бе наказан и с временно отнемане на правата да заема партийни длъжности.

Паргов: БСП-София беше последният бастион, който Нинова не владееше

Самият той не приема обвиненията и ги характеризира като „съшити с бели конци“ и напомнящи поговорката „Крадецът вика – дръжте крадеца“. „Очевидно, че градската организация трябва на някой, за да послужи за бъдещи цели – овладяване на партията. Това беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха”, коментира Калоян Паргов. 

След наложеното му от БСП наказание, го подкрепиха редица представители на научни, творчески и образователни институции. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама