Навални обвини Путин, че използва войната за прикриване на корупцията

07:49, 25 фев 22 25 1522 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални, който е подсъдим в московски затвор, обвини Владимир Путин, че е използвал инвазията в Украйна, за да прикрие корупцията в Русия. Във видеоклип, публикуван от независимата информационна служба „Дождь”, Навални се обявява против нахлуването в Украйна.

Втори ден на руската инвазията: Ракетен обстрел на Киев и над 130 загинали

Облечен в затворническа униформа, той казва, че войната ще доведе до „огромен брой жертви, унищожено бъдеще и продължаване на тази линия на обедняване на гражданите на Русия”. ВВС цитира част от съобщението на Навални: „Тази война между Русия и Украйна беше разгърната, за да се прикрие кражбата от руските граждани и да се отклони вниманието им от проблемите, които съществуват вътре в страната”.

Над 100 хиляди избягали от домовете си в Украйна

Навални е в затвора повече от година по стари обвинения в измама, след като преживя атака с отрова, която според него и Запада е била извършена от Кремъл. В момента той е подсъдим в затвор с максимална сигурност по нови обвинения, които могат да доведат до удължаване на престоя му в затвора с десет години, припомня БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама