Студен трети март

07:00, 03 мар 22 25 1556 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие облачността ще е променлива, над планините - значителна и на места там, главно през нощта и до обяд, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - между 4° и 9°; в София минимална минус 3°, максимална около 4°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с превалявания от сняг, на повече места в Стара планина. Ще духа умерен северозападен вятър.  Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°, сочи прогнозата на НИМХ. 

В петък и събота времето ще остане сравнително студено за началото на март с минимални температури в по-голямата част от страната под нулата, в отделни котловинни райони до минус 5°, минус 7°. Преобладаващите дневни в петък ще бъдат между 5° и 10°, но в събота отново ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна и в петък по-късно през деня на места, главно в планинските райони в Южна България, а в събота на повече места в югозападната част от страната, ще превалява сняг, повече като количество в планините. В петък вятърът ще отслабне, в много райони временно ще стихне, в западната част на Дунавската равнина ще се запази до умерен; в събота ще се обърне от изток-североизток.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама