Два пъти седмично полети от София до Скопие и обратно

11:25, 03 мар 22 25 1677 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Възобновяват се полетите по редовната въздушна линия София – Скопие - София. Първият полет на българската авиокомпания GulivAir ще бъде на 26 март 2022 г. Авиопревозвачът ще извършва редовни полети по линията с честота два пъти седмично, в събота и понеделник, съобщиха от транспортното министерство.

Възобновяването на полетите между България и Северна Македония е важна стъпка в подобряването на транспортната свързаност между двете страни. Този ангажимент беше поет от българското правителство и вече е реализиран, благодарение на доброто ни партньорство с македонския ми колега Благой Бочварски“, коментира министър Николай Събев. Той подчерта, че се работи и по изграждането на железопътна свързаност между двете държави в максимално кратки срокове.

Припомняме, че на 11 февруари бе изпълнен откриващият полет по линията. На борда на самолета бяха министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и министърът на туризма Христо Проданов. От страна на Северна Македония участие в полета взеха министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерството на икономиката.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама