Опашки на границата с Турция заради ниските цена на горивата

16:40, 03 мар 22 25 2521 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Опашка от български автомобили се образува днес на граничния пункт Капитан Андреево – Капъкуле.

Имаше коли с регистрационни номера от различни региони в страната – Хасково, Пловдив, София. Една от причините за огромния наплив от пътуващи е евтината лира и ниската цена на бензина и дизела, предаде БГНЕС.

Югоизточната ни съседка и най-вече близкия до границата град Одрин се утвърди като желана дестинация за пазар за много нашенци през последните години. Всеки уикенд се организират автобусни екскурзии с цел пазар. Традиционно Капъкуле е един от най-натоварените пунктове не само в Европа и на Балканите, но и в света.

Бензинът и дизелът минаха 3 лева за литър

В сряда вечер много българи се стекоха към бензиностанциите не само в София, а из цялата страна, за да заредят гориво на цени все още под 3 лева литъра. От Българската петролна и газова асоциация се опитаха да успокоят, че паниката не е базирана на никакви обективни факти, горива има, а цените са устойчиво под 3 лева за литър.

Междувременно премиерът Кирил Петков заяви, че се всява паника без никаква причина и обяви, че днес ще поиска КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените.

Петков отрече две фалшиви новини

Днес от „Лукойл-България“ официално заявиха, че рафинерията работи на пълния си капацитет, няма проблеми с доставките на суровини и материали, както и с експедициите на горива към бензиностанциите в страната.

„Продължаваме да изпълняваме всички свои ангажименти към партньорите и държавата. Разполагаме с всички необходими ресурси, за да продължим нормална работа, независимо от усложнената ситуация“, се казва в позицията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама