Съдят Дуа Липа за плагиатство

19:15, 04 мар 22 / Любопитно 25 2009 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дуа Липа е подсъдима в дело за нарушаване на авторските права, заведено от група Artikal Sound System. Реге бандата твърдят, че тя е използвала тяхната песен „Live Your Life“ за своя хит сингъл „Levitating“.

Според документите, получени от TMZ, групата смята, че звездата и нейният екип са чули тяхната песен и са създали копието „Levitating“.

Въпреки че в съдебния иск музикантите не са обяснили защо смятат, че това е така, специалисти признаха, че в звученето на двете песни има прилики, особено в припевите.

Дуа Липа вместо Моцарт и Бетовен ще се изучава в Оксфорд

Artikal Sound System са посочили като ответници и Warner Records, като настояват да получат всички печалби от песента, както и обезщетение.

От екипа на Дуа Липа все още няма коментар.

Награждаваната звезда издаде последния си албум, „Future Nostalgia“, през 2020 г., но сподели, че не е очаквала „Levitating“ да се превърне в такъв голям хит, пише БГНЕС. 

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама