Затваряме пристанищата си за руски кораби

20:30, 05 мар 22 25 1550 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България ще затвори пристанищата си за руски кораби. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев в ефира на БНТ. По думите му мярката трябва да е координирана с ЕС и в момента се съгласува от кога точно да влезе в сила забраната.

Русия и Украйна с взаимни обвинения за неосъществената евакуация

„Министерството на транспорта съгласува и потвърди възможност да бъдат затворени българските пристанища за кораби, плаващи под руски флаг“, посочи той. 

Според него това се налага, защото интересът на България е войната в Украйна да спре. „Европейският съюз успя да изгради достатъчно ефективна икономическа блокада и ние смятаме, че това е най-ефективното в момента, което може да се направи“, подчерта транспортният министър.

Колко украинци са влезли в България?

Затварянето на българските пристанища за руски кораби в момента се коментира от външния министър Теодора Генчовска в Брюксел, добави Събев.

Той разкри още, че при очакване за изтегляне на 180 руски граждани от България, в пратения специално самолет в крайна сметка пътували едва 70 души. Останалите, според министъра, предпочели да не са в Москва в този момент. Те са останали в България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама