Петков към Зеленски: Имате пълната подкрепа на страната ни

21:29, 05 мар 22 25 1921 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министър-председателят Кирил Петков е изразил адмирации към лидерството и куража, които президентът на Украйна Володимир Зеленски всеки ден  демонстрира, давайки сила на украинския народ, изправен пред братоубийствена война. 

В телефонен разговор Петков е посочил, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас така, че да се чувства като у дома си, а българските институции ще му окажат необходимата помощ. За целта са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подпомагат бежанците, съобщи правителственият пресцентър.

Българският премиер е информирал украинския президент Зеленски и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти.

В хода на разговора българският премиер е изразил и силната надежда мирът отново и възможно най-скоро да се върне в региона.

От съобщението обаче не става ясно какво е казал украинският президент, както и дали е ставало дума за искане за евентуална военна помощ.

 

Зеленски към НАТО: Плащате с литри гориво за литрите наша кръв

Припомняме, че преди дни украинският президент поиска помощ от руски самолети, които местните пилоти познават добре. По-рано тази седмица обаче българското правителство съобщи, че не е готово да предостави такива помощ на Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама