„Секс в космоса“: Ключът към дългосрочните мисии до Марс

18:35, 09 мар 22 / Любопитно 25 1629 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

НАСА най-накрая заяви, че ще обмисли да изследва нещо, което измъчва астронавтите от десетилетия - секса в космоса.

Космическата агенция е подложена на засилен натиск да насърчи „клуба на 62-те мили“ и да приеме изследвания на секса в космоса, за да гарантира, че хората ще могат безопасно да се възпроизвеждат в открития космос, пише „Дейли Стар“.

Учените твърдят, че това ще бъде жизненоважно за осигуряване на дългосрочно човешко присъствие на други небесни тела като Марс и Луната, както се надяват такива като Илон Мъск.

Академикът Саймън Дюбе заяви: „Нито едно изследване не се е занимавало с интимните отношения, нито човешкия опит в областта на сексуалните функции и благополучието в космоса или в космически аналози, нито как всичко това може да повлияе на работата на екипажа“.

След като години наред избягваше въпроса и принуждаваше астронавтите да се въздържат от сексуални контакти, НАСА най-накрая заяви, че е готова да проведе изследвания по темата.

Въпросът ще става все по-належащ за НАСА, особено като се има предвид, че пътуването до Марс отнема около седем месеца. Астронавтите или космическите туристи реално биха могли да заченат и родят изцяло в космоса с потенциално опасни последици от нулевата гравитация и космическата радиация. Никой дори не знае дали сексът е възможен при нулева гравитация поради въздействието му върху физиката на течностите и основната механика на деянието, пише БГНЕС. 

Физикът и астрономът д-р Джон Милис заяви пред BuzzFeed, че мъжката възбуда би била предизвикателство в космоса, макар че все пак би могла да бъде технически възможна“, като добави, че подобни проблеми могат да засегнат и жените астронавти.

„Вагиналната влажност би могла да бъде проблем, тъй като течността - подобно на потта и сълзите - ще има склонност да се събира на мястото на отделяне при липса на гравитация. Това не би възпрепятствало непременно възбудата, но си представям, че би било неудобно или неприятно“, добави той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама