Големите кавички: „Държавата е по бели гащи във всички сфери“

14:47, 10 мар 22 / Големите кавички 25 1686 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Война, фойерверки и кученца

Има два механизма за регулиране на цените. Единият е пазарът. Пазарът в момента е в стрес заради извънредните обстоятелства с войната. Другият са държавните институции. Сега всички не само подозираме, а и виждаме сфера след сфера как държавата е разоръжена без имунна система, по бели гащи навсякъде. Трудно успява да изпълни функциите си на държава, но има институции, които това могат да го контролират“, каза бившият министър на енергетиката и настоящ кмет на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков относно скока на цените на някои продукти. Той отбеляза, че в тази ситуация „някой може да се опита да лови риба в мътна вода (бел. ред. - т.е. да спекулира), както винаги е ставало“.

По думите му „България е по-зависима от руските доставки от другите страни в ЕС на газ, но не е толкова зависима от самия газ, за разлика от Европа“. „България може да мине към алтернативни горива, затруднение ще има само за химическите завиди, за които газът е суровина“, смята Трайков.

Според него е по-вероятно руският президент Владимир Путин да спре доставките на природен газ за Русия, отколкото ЕС да забрани вносът на синьо гориво от Русия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:22, 11 мар 22

Като министър излезна хитър и се оттърва но сега е глупав

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама